Miks ühekülgsed dieedid võivad töötada

Olen kuulnud paljudest eri dieetidest, sealhulgas mitmest ühekülgsest, kus võib süüa ainult ühte toidugruppi. Kuulsaim neist on ilmselt Atkinsi dieet, kus piiratakse süsivesikute söömist.

Dieetide tegelikku efektiivsust ma ei tea, aga üks põhjus, miks ühekülgsed dieedid võivad töötada, on et kogu aeg samasuguse toidu söömine läheb tüütuks ja üksluiseks. Pikapeale ei maitse inimesele enam talle lubatud toiduvalikust miski, aga need on ainukesed toidud, mida ta süüa tohib, seega inimene ise vähendab oma söödavat kogust.

Kui söömine piiratud menüüst on piiramatus koguses lubatud, ei teki näljatunnet nagu toidukoguse vähendamisel. Pigem tekib liiga palju üksluist toitu süües vastikustunne söögi suhtes, mis dieedile kaasa aitab.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

WordPress Anti Spam by WP-SpamShield